Monday, December 16, 2013

Jualan akhir tahun 2013

Jom tengok2 gambar..

Dulu harganya RM100+ tetapi sekarang RM98 aje. Murahkan?? Sesuai utk keraian di rumah. Saya dok plan nak beli utk rumah saya ni utk store air masak. Bila tetamu datang beramai-ramai, senang ;) 



Planes handolier 1.1L, RM32.00 sebiji. Kelengkapan anak2 ke sekolah. Sesi baru, semuanya nak baruuu..hehehe. 



Microwaveable round servers 500ml (4biji) RM48.00. Senang utk reheat makanan. Terus je reheat. Tak perlu tukar2 bekas utk masuk dlm microwave ;) Save your times !!



Bento set ini sangat murah untuk bekalkan healthy food utk anak2 bawa ke sekolah. Kini hanya RM19.90 ;)
\


Turbo Chopper, both for RM122. Sangat membantu kerja2 dirumah. Tak pedih2 mata lagi dah. Tak perlu guna elektrik. Portable dan ringan untuk dibawa ke mana-mana ;) 




Set one touch. Jual loose. Pilih yang mana berkenan ;) 


Itu sahaja. 

Sekian, terima kasih

Azrina
fb Azrina Tupperware
sms/wassap 0132123611 / 0132480712



festive season special

Salam..

Dah lama tak update blog. Kebelakangan ini dilanda kesibukan. Ramai tetamu bertandang. Kebetulanhari sabtu yang lepas kenduri sepupu saya di Klang. Maka sanak saudara di Kelantan bertamu di rumah. Jadi rumah hinggap. Kata orang, tetamu datang bawa rezeki. Saya juga ada satu good news tapi yang tu belum ready utk di announce. Biarlah rahsia hehehe..

Walau bagaimanapun, business tetap jalan. Order masih diambil dan aktiviti menghantar by hand & pos masih seperti biasa tetapi expect to be delay sedikit. Maaf ye kawan-kawan..

OK, saya ada promo festive season special yang terbaru bersempena cuti sekolah, cuti hujung tahun, perayaan krismas, perayaan tahun baru cina, ulang tahun perkahwinan, ulang tahun kelahiran dan sebagainya.







Four Seasons Set

Price:
1. The whole set RM114
2. Four season topper small (4biji, 950ml) RM85
3. Four season canister small (2biji, 2.0L) RM60 


----------------------


Rush and Speed Eco Bottles 

Price: 
1. The whole set (with pouch) RM 42.00
2. Eco bottle pink (1biji with pouch) 500ml RM23.00
 3. Eco bottle black (1biji with pouch) 500ml RM23.00



Apa inquiry boleh terus pm saya di fb Azrina Tupperware atau sms/wassap 0132123611 & 0132480712 ;)

Sekian, terima kasih


Wednesday, December 4, 2013

I Love My Freezermate !!

Salam..

Tengah semangat ini!! Ada beberapa kawan telah order Freezermate set dan ada yang telah dapat pun hehehe..Harap kawan-kawan pun suka Freezermate ini ;)



  1. Freezermate fresh set (6pcs; 2.3L & 1.0L) RM83
  2. Freezermate Medium II (3pcs; 1.5L) & FREE 3 biji Medium I (550ml) RM73
  3. Freezermate Small III (2pcs, 1.0L) RM26 


Straight to the points, why do I love my Freezermate?


  1. Lauk pauk tak keras kejung dlm freezer. Bekasnya kedap udara dan air. Jadi lauk-pauk kita tak berais tebal.
  2. Cepat utk di-defrost. Rendam aje dgn air lepas tu siap2kan rencah utk masak..TARAAAA..lauk pauk pun dah ready utk di masak. Tapi ada yang tanya saya, boleh tak masukkan freezermate dlm microwave utk defrost?? The answer is BIG NO-NO-NO . Freezermate ini diperbuat dari plastik yang lembut begitu juga penutupnya supaya bila lama2 dlm freezer, ia tak rapuh & patah bila dibuka tutup. Jadi, jangan defrost guna microwave ye kawan-kawan.. ;)  Lagipun microwave tak elok utk kesihatan. 
  3. Saya suka designnya. Bahagian bawah bekasnya tak rata tau, ada lekuk2 sedikit. Jadi apabila dimasukkan dlm freezer, freezermate ini tak menggelonggsor atau tergelincir bila terkena ais. Lagi satu, bucunya bulat (tidak berbuju tajam) dan dasarnya terasing. Jadi apabila kita tindihkan banyak2 freezermate dlm freezer, peredaran udara antara freezermate yg bertindih itu berlaku. Jadi, lauk pauk kita dlm freezermate yg di atas tetap akan beku mcm yg di bawah. Saya perhatikan memang designer Freezermate ni teliti..Dah difikirkan siap2 masalah yang bakal dihadapi oleh consumers. I Like !!



Dah lama-lama gunakannya, kita akan nampak kelemahannya. Haii, mana ada yang perfect kan :D Bau hanyir lauk pauk melekat walaupun dah dibasuh dgn sabun. Masalah ini bukan hanya melibatkan Freezermate shj tau. Produk Tupperware yg lain pun sama. Bau akan melekat walau telah dibasuh.

Dahtu macam mana? Jawapannya senang ajo.. Saya ada 2 cara untuk hilangkan bau daripada bekas Tupperware:
  1. Perahkan limau dlm bekas Tupperware itu dan campur dgn sedikit air. Alah, nak kena beli limau pula!! Ongkos lagiii..hehehe.. Jangan risau, saya ada solusi supaya kawan-kawan tak perlu keluarkan $$. Kulit limau selepas diperah dlm masakan kita, jangan terus dibuang. Sebaliknya, masukkan ia dlm bekas Tupperware yg berbau. Jangan lupe, campurkan air. Biarkan rendaman ini dlm 2-3 jam atau half day. InsyaAllah bau hanyir/ busuk akan hilang ;)
  2. Limau tiada, bau ada!! Jangan risau! Ada satu alternatif lagi, lembapkan surat khabar lama dan masukkan ia ke dlm Tupperware yg berbau itu. Tutup rapat2 dan biarkan halfday atau seharian. Masih berbau?Maka biarkan ia semalaman hihih..Sebenarnya surat khabar itu ada karbon (tulisan hitam itu adanya karbon), maka karbon ini akan menyahkan bau. Sama juga caranya jika peti ais kita berbau, kita boleh letak arang atau beli pouch yg berisi arang/charcoal. InsyaAllah bau-bau yang tidak menyenangkan akan hilang ;) 

Side view: rendaman kulit limau utk hilangkan bau ;) 

Top view heheh..


Dahtu kenapa perlu nak di-up kan satu entry? Beria-ria eerr engkau, kikiki.. Saja lah nak share ilmu dan tips bagi pengguna Freezermate ni ha.. ;) Bukan hanya tau jual ajee, katanya... ;)

Pssssttt, sesiapa yang belum ada,jom beli Freezermate set ini dgn saya. Tengah promo ni. RUGI tak beli sekarang. Bulan depan belum tentu ada promo tauu.. ;)





Ni storage chart. Senang nak membajet nak beli size yg besar mana. Setiap keluarga menstokkan lauk pauk pd kadar yg berbeza-beza mengikut keperluan.  Ada yang suka stok lauk pauk banyak2, jadi belilah set yg besau-besau. Ada yang stok sedikit shj, jadi belilah Freezermate yang kiut-miut hihihih



Nota: Sesiapa yang join ahli dgn saya, saya akan bagi free gift Freezermate 1biji..Terhad kpd 3org shj tau. Cepat jangan tak cepat..

Disclaimer: Bayaran utk jadi ahli masih RM70 walaupun free gift nyer freezermate.. ;)

Sekian,
Azrina ;)

013-2123611/ 013-2480712
fb: Azrina Tupperware

Monday, December 2, 2013

Jom cuci mata

Salam..

Jom kita layan gambar shj.. ;)


Steam It, RM42. Berbaloi untuk beli sekarang sebabnya sebelum ini 2 layer aje. Sekarang beli 2 layer FREE 1 layer. Boleh guna untuk kukus macam2 cth pau, kuih koci, kek dll. Sihat la sikit kan hihi..Macam mana nak guna? Isi air dlm kuali ikut paras yg ditetapkan dan masukkan Steam It..High quality !! Plastik takkan cair..




Fridge water bottle (2.0L) RM127, buy 4 FREE 1. Saya suka warna hijau ini, nampak fresh. Muat dalam poket peti walaupun peti kawan2 (termasuk saya) hanya jenis 1 pintu hehe.. Senang utk GRIB dan yang penting SELAMAT. Masih ingat plactic recycle no tu? ;)  Dtg dgn 2.0L terus, tak perlu nak refill banyak2 kali. Memang requirement untuk minum air sbyk 2.0L sehari kan.. 




Rice Dispenser (10.5kg) RM230 FREE 4 biji Compact Canister (600ml), sticker dan ang pow bagi yang nak beraya hihih..Murah ni. Free gift tu yang syok. Keistimewaan Rice Dispenser ini adalah First In, First Out maksudnya beras yg dibahagian bawah akan kita guna terlebih dahulu sebab lacinye kan kat bawah. Kutu2 beras biasanya akan ke bahagian bawah kan, so kutu2 pun tak sempat nak membiak banyak. Asyik kita flush out aje..hihi..Jadi in the long run, jimat !! 





Cozy nest (12pcs; 2.5L, 1.2L & 500ml) RM140. Sekarang ada 40% off. Now is the most suitable time to buy this. Takkan dapat lagi semurah ini :) Kedap udara dan nak menyimpannya tak susah kawan2, kita boleh stack tuppy ini utk jimat space. Rujuk gamba katalog. Tutupnya akan muat hehe..Tak percaya, boleh try. 




Elegancia Bowl (600ml) RM 35. Seperti namanya, ia sangat elegant. Bukan kaca tau tapi sejenis plastik yang seakan kaca..hehe..Senang bila isi lauk pauk atau kuah, boleh tutup. Hadiah kahwin kawan2 sesuai ini almaklumlah musim nikah kahwin ni hehe..






This is my favourite products !! Macam2 set available. Boleh pilih set yang mana applicable utk kawan-kawan. 

  1. Freezermate fresh set (6pcs; 2.3L & 1.0L) RM83
  2. Freezermate Medium II (3pcs; 1.5L) & FREE 3 biji Medium I (550ml) RM73
  3. Freezermate Small III (2pcs, 1.0L) RM26 



Itu sahaja entry bergambar kali ini..Hope you like it ;)

Thanks
Azrina 




Sunday, December 1, 2013

Leaflet baruuu..2 - 31 Dis 2013

Salam

Fuhhh, lama saya tak update. Sebenarnya hari kamis lalu saya dikunjungi oleh seorang kawan pd tengah harinya. Kami pergi shopping Tupperware di stokis dan beliau menjadi ahli Tupperware juge hihih..Sesiapa di kawasan UM boleh inform saya jika ada nak order apa2. Kawan saya, Shaz ini student master di UM. InsyaAllah kami boleh membantu. 

Shaz beli 3 set yang ini. Memang berbaloi-baloi..


Malamnya rumah kami dikunjungi oleh saudara mara belah suami dari Johor transit di rumah kami sebelum berlepas ke Langkawi esoknya. Cuti sekolah kan, mestila cuti-cuti Malaysia. Lagipun LCCT dengan Bangi dekat aje. Kami berjalan sakan ke I-City dan rumah abang ipar di Shah Alam. Sebelum itu juga sempatlah isterinya shopping Tupperware 2 set freezermate. Sebenarnya mereka ini tukang masak di sekolah rendah. Dengan adanya freezermate ini harap dapat memudahkan urusan mereka dalam menyimpan stok lauk pauk. 



Jumaatnya hantar mereka ke LCCT dan kami berangkat ke rumah mak mertua di Johor. Tu la alkisahnya. Ada beberapa customer bertanya itu ini, saya minta maaf tak dapat nak reply dengan cepat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, hari ini saya nak post psl leaflet yang baru ini. fresh from the oven. valid from 2 - 31 Dis 2013 bersempena chinese new year. Dah boleh start order ini. woww, banyak produk yang tengah on sale ni. untuk dapat harga yang terbaik punya, kawan-kawan hubungilah saya yer seperti biasa fb Azrina Tupperware dan sms/wassap 0132123611 / 0132480712

Jom kita lihat apa yang menarik dalam leaflet ini..






Asyik-asyik freezermate sets hihih..Tapi kan pernah terfikir tak kenapa asyik promo freezermate sets? kerana freezermate sets ni hot selling items. sesiapa yang beli takkan menyesal ! gerenti 














Ada yang berkenan? hehe..

Sekian,

Azrina ;)