Monday, January 27, 2014

Perkhidmatan Pos sempena CNY 2014

Salam..

Just a quick announcement..kemungkinan perkhidmatan pos tergendala sedikit bersempena dengan perayaan Tahun Baru Cina..

So be patient ya ;)




Saturday, January 25, 2014

Leaflett baruuu 27 Jan - 15 Feb 2014..Bring Home Abundance ;)

Salam..

Wow, lama tak update blog..huhu..Almost 20 days tapi sebenarnya kalau sesiapa perasan, entry jualan sblm ni saya ada je tambah-tambah gambar, cuma tidak dijadikan post baru..hehe..

Saya ada announcement baruu..Saya ada fan page yang baru di facebook. Nama fan page saya: Lelong Tupperware Malaysia ..... Saya aktif di sana sbb itu la kat blog ni hambar sedikit. soory..

Blog ini still akan di update tapi agak lambat sedikit...sorry again


Apa pun, apa khabar semua? Saya harap semuanya dalam keadaan baik di bawah lindunganNya..


Saya masih seperti biasa cuma bila jadi mak yong ini, banyak cabaran sedikit. Alhamdulillah, kini saya dah faham pengorbanan ibu saya semasa mengandungkan saya selama 9 bulan. Terima kasih, ma !! I heart u, now ;)  Bila masa-masa sakit tu jadi sebak sendiri bila mengenangkan ma :(  Jadi dalam kesempatan ini, saya ingin mengingatkan diri saya dan kawan-kawan yang membaca entry ini utk sama-sama bermuhasabah terutamanya macam mana layanan kita pada ibu bapa kita pada masa lampau dan seterusnya bertekad untuk memperbaikinya supaya bertambah bakti kita terhadap ibu bapa. Sob sob sob..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ok, sekarang berbalik kepada topik utama kita TUPPERWARE heeee...Ada leaflett baruu seperti biasa sy anjurkan, bila ada leaflet ambil peluang utk borong lebih barang yang memang  dlm list keperluan kita sbb harganya MEMANG MURAH !! tTnpa panjang lebar lagi..jom lihat real pictures bg items yg tengah HOTT..

Rebut cepat2 ye kawan2 takut kehabisan stok.. Haaa, bercakap pasal ini, saya nak inform tentang barang-barang dlm leaflet. Biasanya ada yg memang HQ Tupperware Malaysia nak CLEAR mereka punya stor sbb tu jika kawan-kawan perasan, harganya sangat murah. Oleh itu, kalau ada items yg SUPER MURAH. Grab cepat2, sbb takut kehabisan stok dan jika kehabisan, dah tak dapat la stok yang sama. Mungkin akan di replace dgn barang yg lain ;)


so check it outtt belowssss:


sangat murah, ok !! letak agar-agar cantik ni heheh..nipis yg sedang elok 





set blossom ni pun jom GRAB..jarang bebenor nak sale nyer..siap ada freegift 2 biji tumbler




si mata satu ni rasanya stok clearance ni..





Special Features COMMUTER MUG SET ;) 
#1 The removable strainer, allows for the free flow of cold drinks that contain ice or cut citrus pieces. 

#2 the flip cap and the seal on the flip cap, ensures the mug remains spill proof. 

#3 The double walled design, maintains the temperature of hot or cold beverages, for up to an hour.

#4 The tapered contour is comfortable to hold, and conveniently fits in most cup holders





yang ini ISTIMEWA.. beg besar tu, muat semua brg tupperware dlm tu.. taknak isi tupperware? packing baju bajan utk balik kampung pun boleh..I SUKA 




memula tgk dlm katalog, macam kecil aje..tapi sebenarnya besar. WORTH IT nak beli Fresh N Cool ni. Isi jajan, gula, garam, tepung.. macam-macam la. kalau dpt kat geng susun atur, macam-macam di isinya. KREATIP kan ;) 




Flask ini macam comel aje.. bukan setakat boleh guna utk isi air panas . tapi boleh guna utk masak bubur. tak percayaaa??? sila view di : http://www.youtube.com/watch?v=vGkIeTSxqI4



Maxi Canister ni pun cantikk .. agak besar. nak letak2 atas meja, ok la..tak gabak sangat ;)



twinkle tup set dtg lagi..ada straw brush skali tau..senang nak cuci2 straw.. ;) comes with the CUTE bag..





ni penyejat utk kerja2 di dapur. sesuai utk aktiviti basuh2 beras dlm kuantiti yg banyak. meyenangkan keje ;)



---------------------------------------------------------------------

Full Leaflet boleh lihat kat bawah ni:

















Sekian, terima kasih yer

Doakan kesihatan kami sekeluarga ;)

Azrina
0132123611/ 0132480712
fb: Azrina Tupperware
fb fan page: Lelong Tupperware Malaysia 






Sunday, January 5, 2014

Jualan Jan 2014

Salam..

Real pictures of current Tupperware Brands catalogue.




























SOLD OUT 



SOLD OUT












Set untuk anak-anak. BPA-free of course ;) 



Especially for kitchen storage & organisation ;) 



Seperti biasa..ingat kata kunci ini fb Azrina Tupperware atau fb page Lelong Tupperware Malaysia  atau 0132123611/0132480712

Terima kasih
Azrina ;)

Your water may be CLEAR…But, is it CLEAN?

Salam semua ;)

Saya rasa tajuk ni sangat catchy kan? Immediately, trigger our brain !!

Hmm memang betul pada mata kasarnya jernih tetapi macam mana dengan kebebasan daripada segala elemen-elemen yang tak nampak dek mata? How sure are you? atau soalan lain, how many percent are you sure? atau how sure is your sure? Hehe ..

Berdasarkan pengetahuan sains saya, mikroorganisma ada di mana-mana dan kita tak nampak malangnya. Bekalan air kita tu datang daripada loji pembersihan air, cara mikroorganisma itu dimatikan adalah dengan menambahkan klorin di dalamnya. Pernah pergi swimming pool? Berbau klorin kan? Kalau di swimming pool tu, lagilah banyak klorin ditambahnya sebab macam-macam orang berenang dalam pool dan bermacam-macam kotoran bukan setakat mikroorganisma tau..faham kan faham kan kotoran apa yang saya maksudkan hihi haha :D

Ok, sekarang kita minum air yang ada klorin. Even kita didihkan pun air tu, klorin masih ada. Ada long term effect? Ohh, semestinya ada. Bila kita introduce/ telan something yang bukan diperlukan oleh badan kita, MESTI ada kesan. Jadi, apa kesan pengumpulan klorin dalam badan kita since kita minum air almost every 10minutes - 30minutes in a day?? Long term effect boleh menyebabkan kanser dan banyak lagi masalah kesihatan yang lain. Boleh baca di references yang disediakan.


Jadi, kenapa saya sibuk-sibuk ni? Hehehe..Mesti ada tujuan. Oh, yess..I would like to introduce you all with our NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM from Tupperware Brands. Hero of the day, I would say ;)




Dari introduction yang saya buat di atas. We have two main problems with our drinking water at home:

1. Kehadiran klorin

2. Kehadiran kekeruhan – can see by naked eyes. Mana-mana water filter berjaya menjernihkan air ;)






So how NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM saves the day?

Sebenarnya ada 3 peringkat penapisan yang dilakukan oleh penapis ini.

1. Peringkat 1: menapis 99.99% bakteria dan virus, bendasing dan zarah-zarah halus. Bagaimana? Pada peringkat ini gentian fiber yang bersaiz SUPER halus sebanyak 200 000x lebih halus daripada gentian rambut manusia digunakan (patented: pleated nano-ceram filter). Can you imagine betapa sensitifnya tapisan pada peringkat ini? Hihih

2. Peringkat 2: menulenkan (purify) air daripada klorin, bahan kimia organik, logam berat dan bau busuk menggunakan carbon block filter. Jadinya, hasil tapisan telah bebas drpd klorin dan bahan-bahan lain seangkatan dengannya. Karbon ni pula tak bahaya ke?Tak bahaya..Bukti? Ok, ce baca..ce baca hihi..

3. Peringkat 3: water enhancing atau pengukuhan air..Apakah? Gini, menggunakan media drpd mineral bakuhan (batuan berasal drpd volcanic) yang telah mempunyai sebanyak 19 mineral yang bermanfaat kepada manusia dan meningkatkan tahap kealkalian air. Jadi keletihan, sakit-sakit otot dan seumpamanya dapat dikurangkan. Hmm..Boleh baca di sini yer berkenaan bakuhan mineral ni ;)






Apa kelebihan-kelebihan lain NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM?

1. One cartridge will do it all – Daripada peringkat 1-2 menggunakan kartrij yang utama. Manakala peringkat 3 adalah tangki penambah mineral yang boleh dipasang jika diperlukan. Jadi hanya 1 katrij utama yang wajib ditukar setelah indicator menunjukkan ianya perlu ditukar atau untuk setiap 5000L which ever comes first.

2. Green – Langsung tak menggunakan elektrik. Hanya guna bateri AA untuk memastikan indicator berfungsi yang perlu ditukar bila anda tukar kartrij utama. Fuhhh, jimat bil !! Dah la tariff elektrik da naik kan? Hihi.. :D

3. Compact & Portable – Saiznya sangat kompak ! kalau anda seorang yg sangat health conscious, angkut la filter ni sekali bila pergi long vacation atau balik ke kampung. Why not kan ?? :P

4. Smart – ada LED indicator yang menunjukkan telah tiba masa untuk menukar kartrij. Jika penggunaan adalah tahap biasa-biasa, kartrij utama ini mampu bertahan selama setahun. Kalau meniaga, saya tak pasti la. Mungkin penggunaan adalah lebih daripada biasa.

5. Low Maintenance – tak perlu ada orang datang rumah untuk service penapis. DIY je semua…Tunggu je indicator tu menyala hhihih…Jimat duit !! No need to spend on labour cost.

6. Easy Self-Installation – Segalanya DIY. Manual utk install & tukar-tukar kartrij tu disediakan dengan terperinci. Don’t worry, Be Happy ;)

7. Certified – diakui dan diiktiraf sebagai produk berprestasi tinggi. Ingat Najib je ke boleh dengan NKRA dia tu heheh ..Copps, oleh siapa? Oleh NSF and WQA..nanti cari yer..


Psssttt.. dengan   NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM, anda boleh minum air direct from your tap. Tak perlu didihkan air anymore ..Go GREEN !!






Wow, I thinks that’s all.



Akhir kalam, make your priority right!! Memang diakui NANO NATURE WATER FILTRATION SYSTEM ini mahal tetapi nikmat kesihatan itu lebih berharga rasanya. Are we agree on that?





Thinks very hard ya ;)

“Your water may be CLEAR…But, is it CLEAN?”



Sekian, terima kasih atas bacaan anda. Moga bermanfaat ! 
Azrina
013-2123611/ 013-2480712
fb: Azrina Tupperware



FAQs


More infos ..



References for your reading ..


1. Effect of chlorine http://extoxnet.orst.edu/faqs/safedrink/chlor.htm

2. Why add chlorine, pros and cons http://environment.about.com/od/earthtalkcolumns/a/chlorine.htm

3. Is your water safe http://www.mercola.com/Downloads/bonus/chlorine/default.aspx

4. Carbon filtering http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_filtering

5. Why used carbon http://science.howstuffworks.com/environmental/energy/question209.htm

6. Bakuhan minerals http://wellnessfilter.com.au/HowitWorks/Enhancement/tabid/82/Default.aspx

7. Bakuhan benefits http://world-food.net/effects-of-quartz-porphyry-bakuhan-seki-on-soil-quality-and-grain-yield-of-wheat-triticum-aestivuml/

Saturday, January 4, 2014

The Best of 2013

Salam..

Saya sebenarnya baru nak buat highlight yang berlaku dlm kehidupan sepanjang 2013. Alahh, saya tau dah terlambat tapi tiada sebarang masalah kan kalau nak share hihi. Saya buat dalam point forms ye senang nak nampak ;)



1. Wedding Anniversary - 17 November 2013
Genap setahun dah perkahwinan saya dengan suami. Alhamdulillah, berjaya menempuh segala pelangi dan ribut petir dengan jayanya hehe..Tergigit lidah? Owhh, itu semestinya kik2.. Tapi rasanya semakin berkurang berbanding semasa bertunang dulu hehe..Hikmah perkahwinan. So mana2 kawan yang bakal melangsungkan perkahwinan, cepat2 yer..segerakanlah ;)  Kepada yang telah berkahwin, tahniah !! Dan terus fighting dan berbahagia ;)


Harap perkahwinan ni akan kekal hingga ke syurga, insyaAllah ;) 



2. I am pregnant ;)  - Due 17 Ogos 2014, insyaAllah

Alhamdulillah..bulan november saya dah disahkan hamil. Ini la berita gembira yang saya hint ritu kik2.. Sekarang dah 2 bulan. Tiada mabuk-mabuk atau muntah-muntah. Cuma penat dan tiada selera makan. Umi harap anak umi ni strong dalam perut umi ini. Azam semasa mengandung, nak baca banyak2 Quran dan melakukan solat sunat. Doa yang elok utk diamalkan 'Robbi Habli Minassolihin' - Ya Allah berikanlah daku anak yang soleh - 

Rasanya anak umi dalam perut ni sentiasa bergegar sbb uminya aktif ber-business dan mengajar tuisyen. Harap anak umi ni bertahan ye hihi..Praktis menjadi seorang yang aktif semenjak dalam kandungan lagi. Takmo pasif dan lemah2 ye ;)



3. Tupperware Consultant - 4 November 2013

Saya memutuskan untuk join business Tupperware 4 November 2013 dan terus nekad menghubungi Upline saya, Kak Nini setelah survey banyak2 upline. Syukur kpd Allah atas gerak hati ni !! Semua ini hasil dorongan dan sokongan daripada suami dan keluarga. Terima kasih banyak2 !! Buat Kak Nini, terima kasih atas segala tunjuk ajar, khidmat nasihat, dorongan dan bantuan. Tanpa Kak Nini dan suaminya, saya takkan kekal berdiri sehingga hari ini. It is very much appreciated !! 

So nasihat saya pd kawan-kawan yang ingin mencari side income dengan business Tupperware, sila pilih upline yang bagus dan komited. InsyaAllah, anda akan berjaya melalui segala liku-liku dalam business ini. Guaranteed !! 

Plus yg utama, jangan lupa berdoa kpd Allah supaya dilimpah-ruahkan rezeki ke atas kita dan keluarga. Doa senjata mukmin, remember ?



4. Tupperware Director - 1 Januari 2014 

Setelah menjadi Consultant, dalam masa sebulan saya dah berjaya menjadi Director. Sangat cepat kan? Alhamdulillah. Dapat 1 cek semasa menjadi Consultant dan menunggu cek kedua yg lebih lumayan. Bonus !! Siapa cakap orang tak kerja gomen, tak dapat bonus. With Tupperware, You Can heheh.. Everything is possible !! 





Sekarang misi saya - mahu mencari rakan business supaya saling dapat bantu-membantu dan work in a team..Kelebihannya banyak. Permulaan?? Hanya register dengan bermodalkan RM70. Murah kan untuk memulakan satu business..Cuba lah. Jom bersama saya. insyaAllah saya akan guide N groom rakan saya ini untuk menjadi director juga !! Tengok lah..hihi..satu cabaran yang seriousss ni !

Kepada downline2 saya tersayang, kalau memang anda ada niat dan ready utk business Tupperware, jom kita berbincang strategi. Kalau saya boleh, awak2 sekalian lagi lah bolehh..!! Think Positive N Big ..


Basic Business Kit RM70 


Freegift drpd saya..Freezermate. STOK TERHAD !! 


That's all, the best things that happened in my life for the past 2013 and i am counting for many more to come. InsyaAllah...



SYUKUR kerana masih diberi nafas untuk hidup pd tahun 2014 ni ;)


Azrina
0132123611/0132480712
fb : Azrina Tupperware 




Wednesday, January 1, 2014

Ready Stok for Clearance

Salam

Seperti tajuk di atas, sy ada beberapa items utk di-clear-kan... stok limited. so first come first serve..

ONE SET LEFT !! GRAB it FAST ;)  - SOLD OUT 


SOLD OUT 

SOLD OUT 



SOLD OUT








SOLD OUT 



Set level special. Hanya ada 1 set each left.. First come First serve. Hostess special itu bukan setakat guna utk marination tapi my SIL guna utk buat perfectly nice nasi himpit ;) 

SOLD OUT 




Sekian ;)
Azrina

fb: Azrina Tupperware
wassap/sms : 0132123611 / 0132480712