Sunday, February 16, 2014

Katalog Tupperware 17 Feb - 31 Mac 2014

Assalamualaikum ..

Semoga semua kawan dalam keadaan baik dan dipermudahkan segala urusan olehNYA..

Hari ini saya nak post katalog baru aja.. banyak barang yang baru atau diperbaharui dr segi warnanya..sangat mengujakan ;)

Jemput cuci mata ye..





First time in Malaysia.. utk store sayur & buah supaya tahan lebih lama 







































































Sekian..

Seperti biasa..sebarang pertanyaan boleh melalui fb saya Azrina Tupperware atau fan page sy Lelong Tupperware Malaysia

Terima kasih ;)
Azrina 

Tuesday, February 11, 2014

kitchen improvement ideas with Tupperware

Salam

Saje dok google image kitchen organisation and improvement..Pada pendapat saya, jantung sebuah rumah terletak pd dapurnya. Rumah saya sekarang ini, barang-barang dapur lg banyak berbanding barang-barang di ruang tamu, second hall atau bedroom. Suami saya ada usik2 katanya mungkin sbb kami ni kuat makan. Itu salah satu faktorla..Tidak dpt disangkalkan lagi ! hehe

Susunan secara tidak teratur sebenarnya melecehkan kerja utk mendapatkan barang-barang yg dikehendaki terutamanya bila saat2 genting dan terkocoh-kocoh. Menyakitkan hati saja !

Penyimpanan bahan-bahan masakan secara tidak betul juga boleh merosakkan bahan-bahan tersebut. Membazir pula jadinya.

Jadinya di dapur pun perlu ada 5S yang sebenarnya banyak di adopt dr Jepun. 5S stands for Seiri (Sisih), Seiton (Susun), Seiso (Sapu), Seiketsu (Seragam) & Shitsuke(Sentiasa Amalkan). Kakitangan kerajaan & badan berkanun sangat familiar dengan semua ini. Saya tak pasti pula kakitangan swasta.

Oleh itu, jom 5S di mana-mana shj !! Bukan mommies sahaja tau perlu aplikasi 5S ini. Cuba latih daddies and kiddos juga. Kalau tidak penat juga mommies nak sentiasa amalkan sorang-sorang.

Jom tengok solusinya dengan Tupperware. Jimat in the long term, insyaAllah ;)



























Sebagai sumber inspirasi. Walau apa pun, perlu berdasarkan kemampuan kita dan cara nak 5S tu bergantung pd kreativiti dan fungsi/ kegunaan sesuatu bahan..

Diingatkan 5S bukan bermaksud boleh membazir, ok.. ;)


Sekian..